Aylardır maaşları ödenmeyen öğretmenlerin eylem kararıyla gündeme gelen Doğa Koleji’ne İstanbul merkezli özel üniversite talip oldu.

DOĞA KOLEJİ SATILIYOR MU?

Öğretmenlerin maaşlarını alamadığı, okulların kirası ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olan Doğa Koleji’nin satışı için işlemlere hız verildi. Doğa Koleji'ni ise özel bir vakıfa ait üniversitenin alacağı öğrenildi. Öte yandan maaşlarını alamayan öğretmenlerin bir süredir sürdürdüğü eyleme veliler de destek vermişti. 

SÜRECE VELİLER DE KATILDI

Maaşlarını almayan öğretmenlerin derse girmeyerek yaptıkları eylemle gündeme gelen Doğa Koleji’nden öğrencilerin velisi aranarak çocukların okuldan alınması istenmişti. Velilerde bunun ardından olaya dahil oldu. Yetkililerin gerekeni yapmasını isteyen veliler Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) şikayette bulundu. Olayların ardından yaşanan bu duruma kayıtsız kalmayan bakanlığın süreci yakından takip ettiği öğrenildi. Bakanlığın konuya ilişkin hazırlıklı olduğu, öğrencilerin başka bir okula naklinin yapılabileceği bildirildi. Satış sürecinin hızlandırıldığı öğrenilen olayda, Doğa Koleji’ne İstanbul’da vakfı bulunan özel bir üniversitenin talip olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi