Koronavirüs salgını nedeniyle kapanan ve uzaktan eğitim veren okulların açılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, tarih vererek "Köy okullarında 15 Şubat'ta yüz yüze eğitim başlayacak. 1 Mart'ta ise 8 ve 12. sınıflar ve özel eğitim kurumları açılacak" açıklamasını yapmıştı.

Bu konuda bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası şu ifadeleri kullandı:

- Kısıtlayıcı tedbirlerin hayatımızı ne denli zorlaştırdığının farkındayız. Bu yüzden kontrolü elden bırakmadan bazı düzenlemeler yapılmaktadır.

- Okullarımızda sınırlı bir şekilde yüz yüze eğitime tekrar başlanması yönünde karar alındı. Hareketliliğin daha az olduğu köy okullarında 15 Şubat'tan itibaren yüz yüze eğitime başlanacak. Mart ayında ise ilkokullarımız, 8 ve 12'inci sınıflar ve özel eğitim okullarında salgının seyrine göre kontrollü ve seyreltilmiş şekilde eğitimin başlaması hedeflenmektedir. 

- Sınırlı da olsa artan hareketlilikle beraber doğacak muhtemel risklere karşı sıkı bir takip yapılacaktır. Elde edilecek bulgular sonraki adımlarımızın belirleyicisi olacaktır. 

- Biliyoruz, öğrencilerimiz okullarını, öğretmenlerimiz öğrencilerini özledi. Ailelerimizin bu husustaki endişelerinin farkındayız. 

- Ancak salgının hızının artması ile kaybolabilecek hayatların telafisi mümkün değildir. Bunu gözeterek çok hassas bir denge içinde hareket etmemiz gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi