Türkiye'de koronavirüs vakaları her geçen gün bir önceki güne oranla daha yüksek çıkıyor.

Okulları önce 31 Ağustos'ta açacağını duyuran, daha sonra tarihi 21 Eylül'e erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın vaka sayılarında düşme yaşanmaması halinde bu kararını da gözden geçireceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doçent Doktor Emre Kayıpmaz, Hürriyet'ten Hande Fırat'ın köşesinde çarpıcı açıklama yaptı.

Fırat, "Peki sonbaharda ne olacak? Afşin Hoca mevsimsel grip gibi diğer solunum yolu enfeksiyonlarının da sonbahar ve kış aylarında yükselişe geçtiğini hatırlattı. Ben de kendisine vaka sayıları artmaya devam ederse okulların bu yılı da uzaktan eğitimle geçirme ihtimali olup olmadığını sordum" dedikten sonra aldığı cevabı şu şekilde aktardı:

“Bu ihtimalin var olduğunu göz ardı edemeyiz. Vaka artış hızının yükselmesi durumunda okulların açılma kararı yeniden gözden geçirilebilir. Zaten Milli Eğitim Bakanlığımız da eğitimin kademeli ve seyreltilmiş bir biçimde yürütüleceğini açıklamıştı. Tedbirsiz davranışlar, okulların açılması da dahil birçok faaliyeti tehlikeye atabilir.”

Editör: Haber Merkezi