Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yurtlar, aylık barınma hizmeti ücretini her yıl temmuz ayı sonuna kadar belirleyerek bulunduğu ildeki gençlik ve spor il müdürlüğüne bildirilecek. Yeni açılan yurtların, aylık barınma hizmeti ücretini açıldıktan sonra 1 ay içinde belirleyerek il müdürlüğüne bildirmesi gerekecek.

Bildirilen ve il müdürlüğünce onaylanan ücretin üzerinde ücret alınamayacak.

Barınma hizmeti ücretine yapılacak en yüksek zam oranı, bir önceki öğretim yılında il müdürlüğüne bildirilen ücrete temmuz ayında açıklanmış olan 12 aylık ortalama “(Yİ-ÜFE ile TÜFE’nin toplamının yarısı) oranına beş puan daha eklendiğinde bulunan orandan daha fazla olamayacak.

Kayıtlı öğrencilerin zam oranı hesaplanırken de kaydın yenilendiği tarih baz alınacak. Ancak öğrencilerin ders yılı bitmeden kuruma kayıt yenileme başvurusunda bulunması gerekecek.

Depozito ne kadar olacak?

Kurumlar barınma hizmeti ücretinin 1 aylık kısmına tekabül eden miktarda depozito alabilecek. Öğrencinin kuruma verdiği zararı karşılamaması veya barınma hizmeti ücretini ödemeden kurumdan ayrılması durumunda bu zarar ve barınma hizmeti ücreti depozitodan mahsup edilecek.

500 BİN GENÇ BAŞKA ŞEHİRDE OKUYACAK

Bu yıl üniversiteyi kazanan 1 milyon 5 bin 490 gençten 502 bin 295’i bulundukları şehirden başka bir şehirde üniversiteye yerleşti.

Üniversiteye ilk defa başlayacak olan 316 bin 460 öğrenci yurt için başvurusunu yaptı. Ara sınıflarda ise 98 bin 845 öğrenci yurtlara başvuru yaptı. 2022- 2023 eğitim öğretim dönemi için birinci sınıf ve ara sınıflar olmak üzere toplamda 415 bin 305 genç GSB yurtlarına başvuru yaptı. Başvuran öğrencilerin 169 bin 899'u erkek, 245 bin 406'sı kızlardan oluşuyor.

Editör: Haber Merkezi