03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen kimdir?

Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen kimdir?

YÖK üyeliğine atanan Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen kimdir?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliklerine Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen ve Prof. Dr. Münire Kevser Baş atandı.

Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen kimdir?

1964 yılında Ordu’da doğan Hayrunnisa Bolay Belen, 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.  

1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dalında Nöroloji İhtisasını ve 1999 yılında Hacettepe Üniversitesinde Nörobilim Doktorasını tamamlamıştır. 

İngiltere’de nöroradyoloji ve nöropatoloji üzerine çalışan Dr. Bolay, Harvard Üniversitesi Massachusetts General Hospital’da migren başağrısı üzerine deney-sel ve klinik alanda araştırmalar yapmıştır. 

2002 yılında Nature Medicine Dergisinde yayınlanan çalışması kortikal yayılan depresyon dalgalarının migren başağrısını nasıl tetiklediğinin anlaşılmasını sağlayarak bu alanda çığır açmıştır. Ağrı mekanizmalarının aydınlatılmasına odaklanan deneysel ve klinik çalışmalarını Türkiye’ye döndükten sonra Gazi Üniversitesi bünyesinde sürdürmüştür.  
‘Migren başağrısı ve beyin damar hastalıkları konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları’ nedeniyle 2004 TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülünü almıştır. Dr. Bolay’ın aralarında TÜBİTAK Liselerarası Fizik ödülü, Amerikan Anjioloji Genç Araştırmacı ve Avrupa Nöroloji Derneği Araştırma Ödülünün de sayılabileceği ulusal ve uluslararası çok sayıda ödülü bulunmaktadır. 

Migrenin oluşum mekanizmalarına yönelik sürdürdüğü deneysel ve klinik çalışmalarıyla, Dr. Hayrunnisa Bolay uluslararası başağrısı topluluğunda bilimsel saygınlığı ile yer almaktadır. Başağrısı ile ilgili klasik kitaplara bölümler yazmıştır. Uluslararası makalelerine SCI da 3000 civarında atıf yapılmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *