Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), 31 Temmuz tarihinde 2 oturum şeklinde düzenlendi. Sınavın hemen ardından ise sınavın kopya olduğuna dair bir takım söylentiler konuşulmaya başlandı.

Daha önce yapılan Yediiklim deneme sınavlarında sorulan soruların bir çoğunun hiç değiştirilmeden 2022 KPSS sınavında sorulduğu iddiaları gündem bomba gibi düştü. KPSS A Grubu oturumlarına katılan adaylar ve bazı öğretmenler, sınavda sorulan bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın düzenlediği deneme sınavlarındaki soruların hiç değiştirilmeden sorulduğunu iddia ettiler.

ŞIKLAR BİLE AYNI ÇIKTI

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan Yediiklim imzasını taşıyan deneme sınavı ile ilgili soruların KPSS sınavında da sorulduğu ve şık seçeneklerinin bir birebir aynısı olduğu söyledi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının ortaya çıkardığı bu iddiaların ardından Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavının satışlarının durdurduğu belirtildi. Birçok adayın da skandalın patlak vermesi sonrasında CİMER'e başvurduğu ve olaydan şikayetçi oldukları öne sürüldü.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan soru örneklerinden bazıları ise şöyle: