Türkiye eğitim sorunlarıyla boğuşurken, yeni bir sorun daha gün yüzüne çıktı. Dil okullarında görev yapan öğretmenlerin ağırlıklı olarak Suriyeli ve İranlı olduğu, ayrıca kaçak çalıştırıldıkları iddia edildi. Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, köşesine taşıdığı konuyu 'Bu doğru mu?' başlığıyla verdi.

Kaçak çalışıyorlar

Güçlü yazısında, "Okullardaki yabancı dil eğitiminden şikayetçi olmayan yok gibiydi. Belli ki sıra şimdi kurslara geldi. Onların da çok sorunu vardı ama bu, sanki en güncel olanı:

“Abbas Bey merhaba, geçen yayımladığınız yabancı dille ilgili yazınızı okudum. Yıllarca dil okullarında hizmet veren biriyim. İngilizce eğitimi içler acısı. Bugün için değinmeniz gereken başka şeylerden bahsedeyim. Şu an dil okulları göçmen öğretmenlerle dolu. Kendi insanımız iş bulamazken dil okullarının tamamı mülteci hocalardan geçilmiyor. Hepsi de maalesef kaçak çalışıyor. Suriyeli ve İranlı İngilizce öğretmenleri şu an İngilizce piyasasını maalesef ele geçirmiş durumda. Milli Eğitim’in kurslarda denetimi ise yok gibi...”

MEB işi ciddiye almalı

Ucuz iş gücü olarak, mültecilerin girmediği sektör kalmamıştı. Onlara bir yenisi eklenmiş. MEB, bu işi ciddiye almak zorunda yoksa bu konu da içinden çıkılamaz hale gelebilir. Özetin özeti: Bazen detaylarda boğuluyoruz ama her ayrıntı çok önemli!.."

Sessizliğini koruyor

Güçlü'nün bu yazısından sonra iş bulamayan binlerce dil mezunu öğretmen olaya tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı ise hakkında çıkan bu iddialara henüz yanıt vermedi.

Editör: Haber Merkezi