İngiltere'de üniversiteler ile ilgili yayın yapan Times Higher Education (THE) dergisi 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri'ni açıkladı. Türkiye'den de 34 üniversitenin değerlendirmeye alındığı ancak sadece Sabancı ve Çankaya Üniversitesi'nin listeye girdiği belirtildi.

13 UNSUR GÖZ ÖNÜNE ALINIYOR

THE dergisinin yayınladığı sonuca göre ilk 600'e giren üniversiteler arasında Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Koç Üniversitesi yer alıyor. 'Dünyanın en iyi üniversiteleri' listesine girebilmek için birbirleriyle yarışan okulların seçilmesinde okulların bilimsel araştırmaları, bulundukları konumları gibi 13 unsur göz önüne alınarak sıralama yapılıyor. 

CAMBRİDGE 3. SIRADA

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi 4 yıldır en iyi üniversite listesinde yine birinci sırada yerini aldı. Oxford'u takip eden 2. üniversite Institute Of Technology Üniversitesi olurken, İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi 3. sıraya yerleşti.

İNGİLTERE'NİN SIRALAMASI GERİLEDİ

Birinci ve üçüncü sıradaki üniversiteler İngiltere'den seçilmiş olsa da, İngiltere'deki diğer üniversitelerin sıralamasının gerilediği aktarıldı. Times Higher Education'un dergisinin haberine göre Çin'deki üniversiteler aldıkları devlet fonları sayesinde kendilerini güçlendirmeyi başarırken, ABD'deki okullar yine öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında bulunuyor.