Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz günlerde çalıntı sorular olduğu gerekçesi ile iptal edilmişti. İkinci kez tekrarlanan sınavda bu kez başka skandallar ortaya çıktı.

Twitter'da seslerini duyurmaya çalışan binlerce KPSS mağduru, dağıtılan kitapçıkların ambalajlı olmadığını belirtti. Güvenlik sebebiyle ambalajlı olarak dağıtılması gereken kitapçıkların bazı kişilere açık şekilde dağıtıldığını belirten vatandaşlar, konunun araştırılması için seslerini Twitter'dan duyurmaya çalıştı. 

ÖSYM SESSİZ KALDI

Şaibenin incelenmesi için CİMER'e yazan mağdurlar, hiçbir yetkiliden açıklama gelmediğini ve ikinci kez yapılan sınavda ÖSYM'ye güvenlerinin yine zedelendiğini belirttiler.

Sınav esnasında gözetmenlerine kitapçıktaki ambalajlarının olmadığını iletmelerine rağmen görevlilerin müdahale etmediğini ve kendilerini geçiştirdiklerini ifade eden binlerce kişi, KPSS başlamadan önce ambalajları açılan kitapçıklardaki soruların başkalarıyla paylaşıldığını dile getirerek, yaşanan skandalın araştırılmasını istedi.

İkinci kez tekrarlanan KPSS'nin ilk gününden itibaren Twitter'da seslerini duyurmaya çalışan gençler, yetkililerden açıklama bekliyor. 

Editör: Haber Merkezi