05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM Twitter sallandı, yetkililer sessiz kaldı: İkinci kez tekrarlanan KPSS'de sorular yine çalındı iddiası!

Twitter sallandı, yetkililer sessiz kaldı: İkinci kez tekrarlanan KPSS'de sorular yine çalındı iddiası!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz günlerde çalıntı sorular olduğu gerekçesi ile iptal edilmişti. İkinci kez tekrarlanan sınavda bu kez başka skandallar ortaya çıktı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz günlerde çalıntı sorular olduğu gerekçesi ile iptal edilmişti. İkinci kez tekrarlanan sınavda bu kez başka skandallar ortaya çıktı.

Twitter'da seslerini duyurmaya çalışan binlerce KPSS mağduru, dağıtılan kitapçıkların ambalajlı olmadığını belirtti. Güvenlik sebebiyle ambalajlı olarak dağıtılması gereken kitapçıkların bazı kişilere açık şekilde dağıtıldığını belirten vatandaşlar, konunun araştırılması için seslerini Twitter'dan duyurmaya çalıştı. 

ÖSYM SESSİZ KALDI

Şaibenin incelenmesi için CİMER'e yazan mağdurlar, hiçbir yetkiliden açıklama gelmediğini ve ikinci kez yapılan sınavda ÖSYM'ye güvenlerinin yine zedelendiğini belirttiler.

Sınav esnasında gözetmenlerine kitapçıktaki ambalajlarının olmadığını iletmelerine rağmen görevlilerin müdahale etmediğini ve kendilerini geçiştirdiklerini ifade eden binlerce kişi, KPSS başlamadan önce ambalajları açılan kitapçıklardaki soruların başkalarıyla paylaşıldığını dile getirerek, yaşanan skandalın araştırılmasını istedi.

İkinci kez tekrarlanan KPSS'nin ilk gününden itibaren Twitter'da seslerini duyurmaya çalışan gençler, yetkililerden açıklama bekliyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *