Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Trakya Üniversiteler Birliği’nin düzenlediği “Trakya Kariyer Fuarı” açılış töreninde üniversite öğrencilerine yönelik kamuda staj yapma imkânı için çalışıldığını dile getirdi.

“Hazine ve Maliye Bakanımızdan sözü aldık”

Salim Atay, üniversiteli öğrencilerin kamuda staj yapabilme durumuyla ilgili, staj imkanlarını artıracak çalışmalar için Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’tan söz aldığını söyledi. 
Atay, "Altyapısını kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haberini medyadan duyarsınız ama Yetenek Kapısı (yetenekkapisi.org) üzerinden daha rahat duyacaksınız. Her meslekte ... Sadece mühendislik okuyanların stajlarının zorunlu olduğu bir Türkiye'yi 21. yüzyıl için yeterli görmüyoruz. Üniversite eğitimi alan gençlerimiz stajını yapabilmeli, yapması gerektiği zaman da stajında sigortası, harçlığı karşılanmalı. Bu, bir finansman gerektiriyor. Onu da temin ettiğimizi düşünüyoruz. İnşallah organizasyonu başarıyla yapıp bu yıl içinde bu fırsatı sunmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Aidiyet ve memnuniyet ölçülecek

Atay, öğrencilerin üniversitelerinden memnun olup olmadıklarının da analizinin yapılacağını, aidiyet ve memnuniyetlerinin ölçüleceğini ifade etti. Öğrencilerin kamuda staj imkaın elde etmelerinin ardından iş dünyasında ne gibi atılımlar sağlayacağı merakla bekleniyor.