Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsten korunmak için tüm dünyada ve Türkiye'de bir dizi önlemler alındı. 65 yaş ve üstü kişilere dışarı çıkma yasağı getirilirken, kafe, düğün salonu gibi birçok işletmenin faaliyetleri durduruldu.

Okullar bir süre tatil edildi

Kamu bankaları ve bazı özel bankalar kredi ödemelerini erteledi. Eğitim alanında da bir dizi önlemler alındı. Öncelikle okullar bir süreliğine tatil edilirken, bazı sınavlar da ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için uzaktan eğitim programı Eba Tv adlı uygulamayı hayata geçirdi.

Ayrı ayrı platformlar oluşturuldu

Evde televizyondan eğitimlerine devam eden çocuklar için, Eba Tv İlkokul, Eba Tv, Ortaokul ve Eba Tv Lise olarak ayrı ayrı platformlar oluşturuldu. Ancak uzaktan eğitim sisteminde ortaokul öğrencilerine gösterilen bir sahne sosyal medyada büyük tepki çekti.

Sosyal medyada tepkilere neden oldu

Uzaktan eğitim sisteminde ortaokul öğrencilerine eski başbakanlardan Adnan Menderes'in idam sahnesinin detaylı şekilde anlatılması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Uzaktan eğitim sisteminin derslerinin yayınlandığı TRT Eba Tv'nin ortaokul öğrencilerine yönelik derste 27 Mayıs Darbesi'nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes'in idam görüntüleri detaylıca izletildi. 

Editör: Haber Merkezi