05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM YÖK ilk kez öğrencilere anket ile fikrini soracak

YÖK ilk kez öğrencilere anket ile fikrini soracak

YÖK’ten pandemi sürecinde verilen online eğitimle ilgili ilk kez öğrencilere fikrini soracak. Anket sonucuna göre üniversiteler yüz yüze eğitime açılabilir

Milyonlarca üniversite öğrencisinin sesini duyuramadığı için tepki gösterdiği YÖK, sonunda uzaktan eğitimle ilgili onlara da fikrini soracak.

Salgının 1. yılı dolarken 209 üniversitedeki 8.1 milyon üniversite öğrencisi ve akademisyenlere uzaktan eğitimle ilgili fikirleri bir anketle sorularak, tespit edilecek. Çıkan sonuç, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile paylaşılacak. YÖK Başkanlığı önümüzdeki Bahar Dönemini yüz yüze veya on-line olmasına bu sonuçlara göre karar verecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), küresel salgın sürecinde online olarak sürdürülen eğitim öğretimin değerlendirilmesi amacıyla üniversitelerdeki öğretim elemanlarına ve öğrencilere yönelik anket düzenleyeceğini bildirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç imzasıyla yapılan açıklamada, “Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı” çalışma süreçlerinde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, “üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını” önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilecek bu anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek.” denildi.

ÜNİVERSİTELER AÇILABİLİR

“Öğrenci” ve “akademisyenlere” yönelik olmak üzere iki ayrı grupta yapılacak anketin önümüzdeki bahar yarıyılı ile ilgili planlamalara da ışık tutması bekleniyor.
Üniversiteler ve diğer paydaşların görüşlerine sık sık başvuran YÖK, bu anketin sonuçlarını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşmayı hedefliyor.

ANKET BAŞLIYOR

Anket bugün başlıyor ve Perşembe günü saat 17:00'a kadar devam edecek. Sorular, öğrencilere ve hocalarına dijital ortamda gönderilecek. Öğrencilere ve akademisyenlere, uzaktan öğretim sürecine katılımlardaki teknik sorunlar, olumlu /olumsuz düşüncelerini tespit amaçlı detaylı sorular ankette yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *