05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM Yüz yüze eğitimde flaş karar: Pozitif vaka olsa da eğitim sürecek

Yüz yüze eğitimde flaş karar: Pozitif vaka olsa da eğitim sürecek

Koronavirüs Bilim Burulu Milli Eğitim Bakanlığı için teni tebliğ hazırladı. Buna göre okul öncesi ve 1. sınıfta pozitif vaka olsa da eğitim sürecek.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından yüz yüze eğitimle ilgili yeni bir uygulama tebliği hazırlandı. Detayları Haber Global muhabiri Ozan Ulaş Caymaz, anlattı: 

İlkokul 1. sınıflarda ve okul öncesi yüz yüze eğitimin başlamasıyla en çok merek edilen konu olası bir vaka durumunda nasıl bir prosedür uygulanacağıydı.

Olası bir vaka durumunda sınıftaki tüm öğrenciler ve öğretmen temaslı kabul edilecek. 

Sınıfta bir vaka tespit edildiğinde, sınıfta maske ve sosyal mesafe kuralına uyuluyorsa öğrenciler temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca eğitimlerine devam edebilecekler. Teneffüslerde ise temaslı öğrencilerin diğer sınıflardan ayrı tutulması sağlanacak. 

Ana okulunda pozitif vaka çıkarsa öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca evde izolasyonda olmaları sağlanacak.

Yine bir öğretmende pozitif vaka çıkarsa tüm öğretmenler temaslı kabul edilecek, maske ve mesafe kuralına uyarak okuldaki eğitime devam edecek. 

İkinci ya da üçüncü vakaların tespitinde ise öğretmanlar yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün izolasyonları sağlanacak. 

Öğrenciler arasında vaka sayısı artınca öğrenciler arasıda semptom taraması yapılacak. Her 2 saatte bir okul tarafından öğrencilerin ateşi ölçülecek, semptom belirlenen öğrenciler sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *