Türkiye'nin en köklü holdinglerinden olan Peker Grubu, Almanya'nın Dusseldorf kentinde yaklaşık 60 milyon euroya mal olacak Northgate projesi çin kolları sıvadı. Bugüne kadar Türkiye'de çok sayıda büyük firmayla çalışan ve birçok iştiraki olan Peker Holding, Almanya'da 431 odalı otel projesi için Alman Grubu ile anlaşmaya vardı.

PROJE DETAYLARI

7 yıl önce uzmanlıklarını yurtdışına taşımaya karar veren Peker Holding, ilk meyvelerini toplamaya başlıyor. Düsseldorf havalimanına 8 dakika, şehir merkezine ise 15 dakikalık bir mesafede yer alan Nortgate projesi böylece Avrupa'nın nüfus bakımından en yoğun bölgelerinden birinde hizmete başlayacak. Temelleri atılan projenin 12.000 m2 büyüklüğündeki arsa üzerine 7.000 m2 otopark, 18.000 m2 Otel, 2.000 mt2 olmak üzere Ofis olmak üzere toplam 27.000 m2 satılabilir alan bulunan karma bir proje yapılması öngörülüyor. 

İŞLETMESİ NOVUM TARAFINDAN YAPILACAK

Northgate projesinde yer alan 431 odalı otel için Alman Novum Grubu ile anlaşma sağlandı. 1988'den beri faaliyetlerine devam eden Alman merkezli Novum Grubu 25 yıllık kira süresince otelin işletmesini üstlenecek. Novum, Avrupa'nın en büyük otel grupları arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi