Londra merkezli Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre, Yapı Kredi Bankası'nın İtalyan ortakları Uni Credit'in hisselerini devrederek bankadan ayrılacağı iddia edildi. KOÇ Finansal Hizmetler'e ait olan banka da geçtiğimiz günlerde toplu işten çıkarmalar yaşanmıştı. Öte yandan Yapı Kredi Bankası'nın 2020 yılının sonuna kadar 50 şubesini kapatmayı planladığı da ifade edildi. 

KOÇ'A TESLİM EDECEK

Türkiye'den çıkış planı yapan Uni Credit, bu kapsamda elinde tuttuğu yüzde 50'lik hissesini Koç Holding'e satacak. Uni Credit'in hisseleri Koç Finansal Hizmetleri'nde yer alıyordu. Diğer taraftan Reuters'a konuşan ve ismini vermek istemeyen üç kaynağın yaptığı açıklamaya göre KOÇ Holding ile İtalyan ortak Uni Credit'in bu yılın başından beri hisse devri konusunda müzakerelerde bulunulduğu belirtildi. Uni Credit'in bu kararı almasındaki temel faktörün ise Türkiye'den çıkış yapmak istemesi olarak öngörülüyor. 

50 ŞUBESİNİ KAPATACAK

Yapı Kredi Bankası'nın ayrıca işçileri tazminatsız şekilde kovmak istediği iddia edildi. Çalışanlar senede 1 kez yapılan performans değerlendirme işleminin 6 aya kadar indirildiğini ve 3 dönem boyunca performansı düşük bulunan kişilerin işten ayrılmaya zorlandığını söylüyor. Bankanın 2020 yılına kadar 50 şubesini kapatacağı ve 1000 çalışanı daha işten çıkaracağı konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi