Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV yayınında soruları yanıtladı. Bakan, bugün açılışı yapılacak Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro hattının saatte 120 kilometre ile Türkiye'nin en hızlı metrosu olacağını belirtti.

Vatandaşların ücret konusundaki merakını gideren Bakan, "İstanbul Havalimanı Metro ücreti, metrobüs ücretiyle aynı olacak. Kısa mesafe 9,90 TL olacak, havalimanı ise 12 TL olacak. Uzunluğuna göre ücretlendirilecek. Öğrenciler de bu ücretin yarısını ödeyecek. Burada hem İstanbulkart hem Türkiyekart hem de kredi kartı ile ödeme yapılabilecek. Turnikeler buna uygun yapıldı." ifadelerini kullandı.

Hattın güzergahı hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu, "Metro hattı bugün için Kağıthane istasyonundan başlıyor. Önümüzdeki Haziran ayına kadar biz bunu Gayrettepe'ye kadar getireceğiz. Gayrettepe'ye geldiğinde buradan Yenikapı, Taksim-Hacıosman metrosuyla entegre oluyor, ayrıca Zincirlikuyu'dan da metrobüse entegre olacak. Mecidiyeköy- Mahmutbey hattının Kağıthane istasyonu ile birbirini tamamlıyorlar." dedi.

Bakan Karaismailoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Saatte 120 kilometre hıza ulaşacak. Türkiye'nin en hızlısı dünyanın da sayılı metrolarından biri olacak. Normal şehir içi metrolarda maksimum hız 80 kilometredir ancak 40-50 kilometre arasında değişir. Burada 120 kilometreye çıkabileceğimiz güzergah var, ortalama hızı 90 kilometre olacak. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada, Taksim'den Havalimanı'na 38 dakikada gidilebilecek."

Editör: Haber Merkezi