İstanbul'da geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda fahiş kira artışı ile ilgili kritik bir toplantı gerçekleşmişti. 

Sabah'taki habere göre; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira artışı nedeniyle çalışma yapıldığını bildirerek kira fiyatları uyuşmazlığı, kiraların ödenmemesi vs. gibi uyuşmazlıklarda zorunlu hale gelecek yeni uygulamayı açıkladı.

Bakan Bozdağ'ın katıldığı AK Parti Genel Merkezi'nde İnsan Hakları Başkanlığı'nca düzenlenen 81 İl Kurum Ziyaretleri Değerlendirme Toplantısı'nda, kira artışları dolayısıyla da gündeme gelen kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlar değerlendirildi.

Basına kapalı toplantıda Bozdağ, 'Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini artıracağız. Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz. Alternatif uyuşmazlık çözüm yollarından olan arabuluculuk iş, ticaret hukuku ve tüketici hukukunda zorunlu hale getirildi' diye konuştu.

Kiraların ödenmemesi ya da tespitine ilişkin uyuşmazlıklarda da mülk sahipleriyle kiracılar, dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Ancak arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda dava açılabilecek.
 

Editör: Haber Merkezi