Türkiye'nin sayılı zenginlerinden gösterilen Alaton ailesine haciz geldi. Konu ile ilgili Alarko Holding üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, hukuki bağı ve müşterek ilişkisi bulunmayan bir şirketin borcu nedeniyle haciz geldiği belirtildi.

Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'a ait olan sağlık şirketinin bir bankaya olan borcu nedeniyle haciz geldiği açıklandı. İşlemin hangi banka tarafından yapıldığı belirtilmezken konu ile ilgili açıklamayı Alarko Holding yaptı. 

KAP'A AÇIKLAMA

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na, Alarko Holding tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şirketimizle hiçbir hukuki bağı ve ortaklık ilişkisi bulunmayan Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Ticaret A.Ş.'nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'un şirketimizdeki ortaklık payları ile her türlü hak ve alacaklarına ihtiyati haciz konulduğu bilgisi şirketimize ulaşmıştır. Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş. ile Alarko Holding A.Ş. ve Alarko Topluluğu şirketleri arasında herhangi bir ortaklık ilişkisi veya benzeri bir hukuki ilişki bulunmamaktadır" denildi. Şirket dolaylı olarak 100 binden fazla kişiye istihdam sağlamayı planlıyordu. 

Öte yandan borcun miktarı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Editör: Haber Merkezi