FED'in faiz  kararı sonrası altın fiyatlarında başlayan düşüş sürüyor mu? 2 Şubat 2022 gram altın 776,51, çeyrek altın 1.280,00, cumhuriyet altını 5.097,00, yarım altın 2.561,00 liradan alıcı buluyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş 'alım fırsatı' için yatırımcıyı uyardı ve şunları söyledi:

-Gram altın TL fiyatı 773 lira 770-780 lira aralığında dengelenmeye çalışıyor. Gram altın TL fiyatında yükselişlerin kalıcı olduğunu tahmin etmiyorum. Gram altın TL fiyatında dolar kurunu takip etmeye devam ediyoruz. 

-Şubat ayı ile alakalı hem döviz hem gram altın tarafında yüze 25 alım için beklemeye devam eden kişiyim. 

-Merkez Bankası'nın faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini tahmin ediyorum. Karşınızda gerileyen gram altın olabilir diye düşünüyorum. Gerileme neye işaret ediyordu. Yüzde 75'ini aldık yüzde 25'nin beklemeye devam ediyoruz. 750 destek seviyesini önemsiyorum. 

-Ons altın 1790-1808 dolar aralığına sıkıştı. Dün 1808 dolar seviyesi test edildi kalıcı olamadı. Emtia tarafı için jeopolitik riskleri takip etmeye devam edeceğiz. 

-FED üyeleri yine sahneye çıktı. FED 50 baz puan faiz artırabilir söylemi ile piyasaları manipüle etmeye başladılar. Altın ve gümüş gibi emtiaları baskılamaya devam ediyorlar. Geçen yıl 6 ay baskılandı süreç bu yıl başarılı olacaklarını tahmin etmiyorum.

-Ons altının düşüşlerinin alım fırsatı sunacağını ve gerilemelerin kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum. Ons altın kısa vadede negatif görünüm devam ettirebilir ama orta ve uzun vadede 2 bin dolar seviyesi üzerini beklemeye devam edeceğim. Söylem değişikliği yapsalar da ben inandırıcı bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Dünyada enflasyon rakamları 2022 yıl boyunca artmaya devam edecek. 

-Kur tarafında yükseliş var, enflasyon verisi var, tarım verisi var. Yukarı yönlü dalgalanmalar görebiliriz. Mesele şu kalıcı mı? Ben kalıcı olacağını tahmin etmiyorum.

Editör: Haber Merkezi