Koronavirüs pandemisiyle birlikte altına olan talepte patlama yaşanmıştı. Aşırı volatil seyreden altın fiyatları kısa sürede rekor üstüne rekor kırmış ve piyasalarda altın dalgası hakim olmuştu. Altının onsu tarihi yüksek seviyelere çıkarken gram altın da dolardaki yükselişin etkisiyle primlenme her geçen gün artmıştı.

 Yaklaşık son 4 ayda ise altın fiyatlarında sert gerileme yaşandı. Kayıplar yüzde 25 seviyesini aşmaya başladı. Son iki günde 11 lira civarında artış gören gram altın yeniden 400 lira seviyesine dönüş yaptı. 

410 LİRA SEVİYESİNE KADAR ÇIKTI

Geçtiğimiz Cuma günü 400 lira seviyesinden kapanış yapan altın bugün 410.8 lira seviyesine kadar yükseldi. Son 3 günde altın yüzde 2.7 seviyesinden kazandırmış oldu.

ABD dolarının önemli para birimleri karşısında zayıflamasından ve ABD Hazine kağıdı getirilerinin düşmesinden destek alan altın fiyatı yukarı hareketini devam ettiriyor.

KORONAVİRÜS YARDIM PAKETİ  ALTINI YÜKSELTTİ

Analistler, Joe Biden’in koronavirüs yardım paketinin Kongre’den geçmesi için adımların atılmaya başlanmasının yeniden enflasyon baskılarını gündeme getirmesi koruma amaçlı olarak altın alımını yeniden ön plana çıkardı.

ECB Başkanı Lagarde’nin borçlanma maliyetlerinde son dönemde yaşanan artışlarından rahatsız olunduğunu açıkça işaret etmesi de altın fiyatına destek verdi.

Editör: Haber Merkezi