Araç satın aldığınızda atacağınız ilk ve en önemli adımlardan biri de kasko sigortası yaptırmaktır. Elbette kasko sigortası kişinin isteğine bağlı olarak yaptırılıyor ve bu açıdan da zorunlu trafik sigortası ile karıştırılmaması gerekiyor. Kasko sigortasının sunduğu teminatların günümüzde çok daha farklı seçeneklere kavuştuğunu da belirtmeliyiz. Artık araç sahipleri sigorta poliçelerinin kendi isteklerine uygun bir formda hazırlanmasını sağlayabiliyor ve isteğe bağlı teminatlardan dilediklerinin poliçelerine eklenmesini talep edebiliyor.

Öncelikle kasko sigortasının beklenmedik durumlar karşısında ortaya çıkan hasarlar arasında araç sahibinin hasarlarını karşıladığını belirtmeliyiz. Trafik sigortasında olduğu gibi üçüncü kişilerde meydana gelen hasarları karşılamaz. Dolayısıyla çeşitli risklerin gerçekleşmesi halinde kasko sigortası sahibinin masraflarının karşılanması söz konusu oluyor. Kasko sigortasının kapsamı dendiğinde ise akıllara genellikle trafik kazaları geliyor. Elbette bu sigorta trafik kazası durumunda ortaya çıkan hasarın karşılanmasını sağlar.

Ancak bununla birlikte doğal afet durumunda araçta oluşan hasarların karşılanması noktasında da devreye giren kasko sigortası oluyor. Doğal afetler bilindiği gibi araçlarda çok yüksek meblağlara varan zararlara yol açabiliyor. Kasko sigortası bulunmuyorsa bu hasarın araç sahibi tarafından karşılanması gerekir. Ancak sigorta mevcutsa araç sahibi bu noktada ekonomik açıdan zor bir sürece girmek zorunda kalmıyor.

Kasko sigortasının kapsamı dahilinde aracın çalınması da bulunuyor. Özellikle büyük kentlerde araç hırsızlığının bir hayli yaygın olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle sadece büyük şehirde yaşıyor olmanız bile aracınız için kasko sigortanızı yaptırmanızın önemli olduğu anlamına gelir. Yangın da kasko sigortası kapsamında bulunan risklerden bir diğeridir. Herkesin kendi bütçesine uygun bir kasko sigortası poliçesinin hazırlanması ise gayet kolay!

Bunun için size söz konusu esnekliği sunan bir sigorta firmasının internet sitesini ziyaret etmenlisiniz. Generali Sigorta internet sitesi, kasko teklifi almak için de hemen ziyaret edebileceğiniz platformlardan biridir. Bu sigorta firması belirli meslek gruplarına % 10 indirim uyguluyor. Kasko fiyatını 1 dakikada öğrenebiliyor ve sadece 3 dakikada poliçenizin hazırlanmasını sağlayabiliyorsunuz. Uzun prosedürler ile zaman kaybetmenize gerek kalmadan gayet düşük bir bütçe ile kasko sigortası yaptırmanız mümkün oluyor. Bu arada kasko sigortanızın ödemesini taksitler halinde yapma şansına sahip olduğunuzu da belirtelim.

Editör: Haber Merkezi