Paramedya haber sitesinin yaptığı habere göre, il ve ilçe belediyelerinin gelirlerinin artırılması için  “Yol ve Trafik Payı” adı altında araç sahiplerine yeni vergi getirilmesi öngörülüyor. Böylelikle aracı olan vatandaşlardan MTV'nin yüzde 10'u kadar "yol ve trafik payı" alınacak.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) yüzde 10’u oranında, belediyelerin ulaşım, trafik altyapı ve üstyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere “yol ve trafik katkı payı” alınacak. Bu pay, MTV ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca tahsil edilecek. Cumhurbaşkanı, bu oranı yüzde 1’e kadar indirmeye ve iki katına kadar çıkarmaya yetkili olacak.

Yol ve Trafik Payı

Büyükşehirlerde toplanan bu paylar havuza alınarak yüzde 40’ının yüzde 90’ı nüfus ve yüzde 10’u yüzölçümü kriterleri esas alınarak Hazine ve Maliye Bakanlığı büyükşehir belediyelerine tahsili takip eden ayın sonuna kadar gönderilecek. Kalan yüzde 60’lık pay aynı süre içinde yüzde 90’ı nüfus ve yüzde 10’u yüzölçümü kriterlerine göre büyükşehilerdeki ilçe belediyelerine en geç 15 gün içinde dağıtılmak üzere İller Bankası’na aktarılacak.
 

Editör: Haber Merkezi