Borsa İstanbul geçtiğimiz günlerde, Artı Yatırım Holding A.Ş.'nin faaliyetlerini sürdüremeyecek seviyede finansal durumunun bozulduğunu duyurmuştu. Açıklamada özsermayesinin negatif olduğu için Artı Yatırım Holding'in borsa kotundan çıkarıldığı belirtildi.

Borsa İstanbul tarafından kottan çıkarma konusunda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Payları Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören Artı Yatırım Holding A.Ş.'nin özsermayesinin negatif olması nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23/1-f maddesi ve faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansal durumunun bozulmuş olması nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23/1-d maddesi kapsamında Borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmiştir."

HİSSELERİ BİR ANDA YÜKSELMİŞTİ

Bu gelişmeyle birlikte, 2020'de kuruşlu seviyelerde işlem görürken geçen kasım ayında hızlı bir dalgalanmayla hissesi 17 liraya kadar yükselen Artı Yatırım Holding A.Ş.'nin borsa serüveni sona erdi.

Yüzde 98.99'u halka açık olan holding hissesi cuma günü 6 liradan kapanış yapmıştı. Yatırımcıların ellerindeki hisselerin ne olacağı ise henüz netlik kazanmadı. Sermayesi 10 milyon lira olan şirketin öz sermayesi ise eksi 1,5 milyon liraya düşmüştü. Piyasada 9.899.999 adet hisse (yaklaşık 60 milyon lira) var ve akıbetinin ne olacağı şimdilik meçhul. 

Yatırımcılar bugün itibariyle Twitter'da birleşerek seslerini duyurmaya çalıştı. Borsa İstanbul'dan çıkarılan Artı Yatırım Holding'de hisseleri olan binlerce kişi mağdur olduklarını ve konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını belirterek seslerini duyurmaya çalıştı.

Artı Yatırım Holding internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda mağduriyetin giderilmesi için çalışmalar yapıldığı bildirildi. 

Artı Yatırım Holding'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Sayın Artı Yatırım Hissedarları;

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 18.02.2021 tarihli sermaye artırımı izahnamesinin onaylanmasının reddine ilişkin Kurul Kararı’nın gerekçesi tarafımıza bugün (03.03.2021) tebliğ edilmiş olup, gerekçede özetle;

Şirket’in 31.12.2019 tarihli finansal tablolarında sermayesinin %96’sının karşılıksız kaldığının görüldüğü, Şirket alacaklarının tahsili gerçekleştirilmeden sermaye artırımı yapılmasının ticari hayatta basiretli davranma ilkesine uygun olmadığı, 12.01.2018 tarihinde Şirket iştiraklerinden Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Sanayi ve Tic. A.Ş. paylarının Nurettin Çevik’e satılması işlemine ilişkin değerleme raporu hazırlanması yükümlülüğünün yerine getirilmediği vurgulanmıştır.

Yönetim kurulumuz Artı Yatırım AŞ'ye faaliyet kazandırılması ve özkaynağının güçlendirilmesi konusunda sermaye piyasası kurulunun gerekçeli kararını da dikkate alarak bir hareket planı üzerinde çalışmakta olup oluşlan mağduriyetin giderilmesi konusunda her türlü gayreti ilgili mevzuatlar çerçevesinde yürütmektedir. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında bilgilere web sitemizden ve www.spk.gov.tr sitesinin özel durum açıklamaları bölümünden ulaşabilirsiniz."