AK Parti Grubu’nun gelecek hafta Meclis’e sunacağı yeni torba yasa teklifinde asgari ücret desteği ve Değerli Konut Vergisi’nin ertelenmesi gibi birçok başlık yer alıyor.

Gelecek hafta AK Parti’nin Meclis’e sunacağı yeni torba yasa teklifinde birçok başlık yer alıyor. Dünya Gazetesi'nden Canan Sakarya'nın haberine göre, kaçak yapılarla mücadele için söz konusu binaların satışının ve kiralanmasının engellenmesine yönelik bir düzenlemeye gidilmesi bekleniyor. Söz konusu konunun yanı sıra deprem bölgeleri başta olmak üzere yüksek yapılaşmanın önüne geçilmesine yönelik yeni düzenlemelerde söz konusu teklifin içinde yer alacak. AK Parti Grubu ayrıca yurt içi ve yurt dışından gelen ürünlerin piyasada insanların can ve mal  güvenliği, sağlığı, çevre ve tüketicin korunması açından düzenleyen Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu’nda yapıyor. 26 Aralık 2019’da açıklanan asgari ücret brüt 2 bin 943lira, net 2 bin 324 lira olarak açıklanmıştı. Öte yandan, asgari ücret desteği, tüm işverenleri kapsayacak şekilde 75 lira olarak uygulanacaktı. AK Parti, asgari ücret desteğine ilişkin yapılacak olan düzenleme de Meclis’e sunulacak.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ NEDİR?

Yeni yıldan itibaren hayatımıza giren Değerli Konut Vergisi’nde yeni bir çalışma yapılacağı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı’nın verdiği talimatla Değerli Konut Vergisi’nin bir yıl ertelenmesi bekleniyor.  Değerli Konut Vergisi, değeri 5 milyon lira ve üzerinde olan konutlara getirilmişti. Değeri 5 milyon ile 7.5 milyon lira arasındaki konutlardan binde 3, 7.5 milyon lira ile 10 milyon lira arasından olan konutlardan binde 6, 10 milyon lirayı aşanlardan da binde 10 vergi alınacak.