Her babanın keyifle kullanarak, kullandıkça da çocuklarını anımsayacağı parfümler bu özel ve anlamlı gün için akla gelen en favori hediyelerin başında geliyor. Son derece şık kutuları, tasarım harikası şişeleri, kullanıcısına bir kimlik kazandıran değişik notalarıyla binlerce çeşit seçenek sunan parfüm markaları Babalar Günü hediyesi olarak da riski en aza indiren seçeneklerden biri olarak sıklıkla tercih ediliyor.

Babanıza parfüm alırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktasına da uyarak harika bir erkek parfümü seçebilir; babanıza onu çok sevdiğinizi her gün hatırlatabilirsiniz.

Babanıza parfüm seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Kişisel bakım konusuna özen gösteren erkekler tarafından günlük bakımın ayrılmaz bir parçası olarak kullanılan parfümler, hediye olarak da güzel bir tercih. Ancak bu hediyeyi seçerken biraz zaman ayırmak, babanıza en uygun parfümü bulmak için araştırma yapmak gerekebilir. Bu süreç içerisinde şu birkaç detayı göz önünde bulundurmak işinizi kolaylaştırabilir:

⦁    Alacağınız parfüm mutlaka kaliteli bir ürün olmalı. Bu sayede parfümün hem sağlıklı hem de kalıcı olmasını garanti altına almış olursunuz. Bu noktada, fiyat ve kalitenin her zaman birbiriyle doğru orantılı olmadığının da altını çizmek gerekiyor.   

⦁    Parfümü oluşturan kokuları, babanızın tarzına, yaş ve yaşam standardına en yakışan notalardan seçerseniz parfümün ona uygun olmasını sağlayabilirsiniz. Klasik tarzıyla kimliğini bütünleyen bir baba için baharatlı, turunç veya ağaç kavunu notalı bir parfüm uygun olabilirken sportmen kişiliğiyle öne çıkan bir baba için daha fresh notalar tercih etmek mantıklı olacaktır. 

⦁    Babanızın parfüm alışkanlıklarını gözden geçirin. Eğer set kullanmaktan hoşlanan bir babanız varsa parfümle birlikte tıraş sonrası kullanabileceği balsamdan duş jeline, tıraş losyonuna kadar çeşitli yan ürünlerin de bulunduğu hediyelik kofreleri tercih ederek, babanıza harika bir parfüm seti hediye edebilirsiniz.

Babalar Günü İçin Parfüm Önerileri

Babanız için hangi parfümü alacağınıza henüz karar vermediyseniz sizin için hazırladığımız parfüm önerileri listemiz kesinlikle imdadınıza yetişecek. Eşsiz notalarıyla öne çıkan parfüm markalarına yer verdiğimiz, her yaştan baba için seçenek bulabileceğiniz listemizdeki muhteşem kokularıyla iz bırakan markalara hemen göz atabilirsiniz. 

Christian Dior Homme

Dior'un klasik erkek imajına yakışır karizmatik erkekler için tasarladığı bu parfüm oldukça büyük beğeni alıyor. Üst notalarda lavanta; orta notalarda iris çiçeği, amber çiçeği, armut ve alt notalarda da sandal ağacı, vetiver ile desteklenen bu kalıcı parfüm, Babalar Günü hediyesi olarak ideal bir tercih.  

Burberry Classic

Üst notalarda bergamot, taze nane, lavanta ve dağ kekiği; orta notalarda ıtır çiçeği ve sandal ağacı ve alt notalarda ise amber ile sedir yerleşmiş olan bu klasik parfüm, pek çok erkeğin favorileri arasında. Kadınlar tarafından çok beğenilen kokusuyla deyimin tam karşılığını veren salon erkeği imajını destekleyen Burberry Classic tam bir klasik. 

Hermes Terre D'Hermes 

Hermes Terre D'Hermes Babalar Günü seçenekleri arasında sıklıkla rastlayacağınız kalitede bir ürün. Üst notalarda portakal, limon; orta notalarda karabiber, zambak; alt notalarda ise paçuli, sedir, vetiver ve benzoin ile gerçek bir erkek parfümü olarak öne çıkan ürün elementler arası bir yolculuk olarak tanımlanıyor.

Davidoff Cool Water

Özellikle yaz günlerini hatırlatan bir klasik arayışınız varsa hiç yorulmadan Davidoff Cool Water’ın ferahlatıcı kokusunu deneyebilirsiniz. Okyanusu çağrıştıran, zinde ve erkeksi bir yaz rüzgarıyla etkileyen Davidoff Cool Water üst notalarda, lavanta, kişniş, nane, biberiye, portakal çiçeği; orta notalarda, yasemin, sardunya, sandal ağacı ve alt notalarda da misk, amber, sandal ağacı ve sedir ağacı ile hafızalarda yer ediyor.

Giorgio Armani Code Homme 

Genç ve modern babalar için uygun notalarıyla öne çıkan Giorgio Armani Code, turuncu çiçek esansı, siklamen, yasemin ve vadideki zambak karışımı ile harikalar yaratıyor. Duygusallığı destekleyen tasarımdaki parfüm şişesi zarif çizgileriyle şık ve cazibeli bir kokuyu sembolize ediyor.

Joop Homme

Ferah bir esintiyle birlikte tarçın ve portakalın ateşli dokunuşuyla alevlenen Joop Homme egzotik kokusuyla oldukça popüler bir parfüm. Tütün ve balın dans ettiği geçişleriyle etkileyici ve hatırlatıcı bir kalıcılık yaratan Joop, karizmasını korumayı başaran babalar için biçilmiş kaftan. Üst notası tarçın, portakal çiçeği, yasemin, orta notasında bergamut, tütün, bal ve alt notasında sandal ağacı, vetiver, paçuli, tonka fasulyesi ile oryantal bir baş yapıt adeta.

Versace Eros 

Versace Eros, aşk ve tutkudan vazgeçmeyen, bakımlı babalar için tercih edilebilecek iddialı bir parfüm.  Oryantal ve odunsu kokusuyla baştan çıkaran Eros, nane dokunuşlarıyla keskinleştirilen kokusuyla canlı ve coşkulu bir duygu yaratıyor.  İtalyan limon kabuğu ve yeşil elma tazeliğiyle tonka fasulyesi, amber, ıtır ve vanilya gibi oryantal notaları birleştiren Versace Eros odunsu yapısını atlas, virginia sedir ağacı, vetiver ve meşe yosunundan alıyor.

Tom Ford Beau De Jour

Tom Ford’un büyük ilgi gören enerjik dokulu parfümü Beau de Jour tazeleyici, yenileyici ve aromatik yapısıyla öne çıkıyor. Centilmen, klas ve modern erkeklerin tercihi olan parfüm; üst notalarındaki biberiye ve yeşil sardunya ile ferahlatıp meşe yosunu ve fesleğen arasındaki kontrastıyla etkilerken Paçuli ve amberin yarattığı erkeksi büyü ile de vurucu bir etki bırakıyor. Günümüz babaları için de güzel bir hediye olacağını düşündüğümüz Beau de Jour’u mutlaka denemenizi öneriyoruz.
 

Editör: Haber Merkezi