Koronavirüs tedbirleri kapsamında her gün onlarca karar alınırken, ekonomide de peş peşe açıklamalar yapılıyor.

Ekonomi açısından gözler Hazina ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ta.

Albayrak son olarak dün "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak" açıklamasını yapmıştı.

Albayrak, ayrıca özel bankaları da eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı:

- Kamu bankaları tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında durmaktadır.

- Ancak özel bankalar bizleri fazlasıyla üzmektedir. Birlik ve beraberliğimizin üst düzeye çıktığı bu dönemde özel bankaların da sergiledikleri tavırlarla bu birliğin parçası olmaya bir kez daha davet ediyorum.

-  Kamu bankalarımız, kurumsal ve ticari işletmelerin 20 milyar 585 milyon lira tutarındaki kredi borcunu öteledi. 795 bin vatandaşımızın toplam 40.6 milyar liralık borcunu öteledi. 

- Halkbank, 374 bin 674 esnafın kullanmış olduğu kredilerde, önümüzdeki üç ayda vadesi gelecek olan 3.5 milyar lira tutarındaki taksitlerini faizsiz olarak erteledi.

- Virüs ile mücadelede olduğu gibi, ekonomik etkileri ile mücadelede de birçok ülke ve kurumla görüşmeler, istişareler gerçekleştiriyoruz.Ticaretin devamı için ülkeler arasında farklı mekanizmaların devreye alınmasını destekliyoruz. Bunun dışında hiçbir kurum ya da ülke ile farklı gündemde görüşmemiz ya da talebimiz olmadı. 

- Ekonomik ve sosyal etkileri en aza indirgeyecek, herkesi kapsayacak bir program uyguluyoruz. İlave tedbirler almaya hazırız. Türkiye bu badirenin üstesinden gelmek için gerekli sağlık altyapısına da ve ekonomik kapasiteye de sahip.

Editör: Haber Merkezi