Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında 2023'ün ilk çeyreğinde evlere ulaştırılması planlanan Karadeniz’deki 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfi ile ilgili tepki çeken açıklamalarda bulunarak "Bizim Karadeniz’deki gaza ne oldu ben onu merak ediyorum.

Hani bu sahalar tüm Türkiye’nin doğal gaz ihtiyacını karşılayacaktı. 6 yıldır aynı türküyü çalıyorlar… Karadeniz’deki sadece bir keşif. Onun ötesinde bir şey değil" ifadelerini kullandı.

BAKAN DÖNMEZ'DEN KARADENİZ GAZIYLA İLGİLİ PAYLAŞIM

Babacan'ın yaptığı bu açıklamalar vatandaşın tepkisini çekerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den DEVA Partisi liderine cevap niteliğinde tokat gibi bir paylaşım geldi.

Bakan Dönmez sosyal medyada hesabı Twitter üzerinden yaptığı videolu paylaşımda Karadeniz gazıyla ilgili yapılan son çalışmaların görüntülerini yayınlayarak "Takvim yaprakları bir bir azalırken, yerin 2.200 m. altında Türkiye'nin yeni enerji üssü yükseliyor. Karadeniz gazında artık son virajları dönüyoruz. Kara göründü. Tünelin ucundaki ışık belirdi. Hedef 2023." ifadelerini kullandı.

BAKAN DÖNMEZ MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023'ün ilk çeyreğinde evlere ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Şu an hem denizde hem de karada operasyonlar sorunsuz bir şekilde ilerliyor. İnşallah gelecek yıl Türkiye, Karadeniz gazıyla buluşacak. Keşfin ateşini Akdeniz'de de yakmaya kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi