Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı Şile Deniz Feneri Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. 

Karaismailoğlu, "160 yıldır denizcilerimize yol gösteren ata yadigarı Tarihi Şile Deniz Feneri'ni restore ederek güçlendirilmiş bir biçimde gelecek nesillere miras olarak bırakmanın mutluluğu içerisindeyiz." dedi.

Açılış töreninde konuşan Karaismailoğlu, Türkiye'nin iç ve dış mihrakların tüm yıpratma çabasına karşı hız kesmeden yoluna devam ettiğini, 20 yıldır iktidara olan güven ve istikrar sayesinde büyüdüğünü aktardı. 

ŞİLE DENİZ FENERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ 

Fener hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, "Şile Feneri, uluslararası standartlarda 1. sınıf kategorisinde deniz seviyesinden 60 metre yükseklikteki kayalıklar üzerine 110 santimetre kalınlığında kesme taş kuleye sahiptir. Fenerin sekizgen şeklindeki kulesinin yüksekliği 19 metredir. Gündüz iyi görünebilmesi için kule siyah beyaz yatay bantlar şeklinde boyanmıştır. Fenerin görüş mesafesi 21 deniz milidir. Yapı 524 metrekare, parsel üzerine yaklaşık 140 metrekare taban alanına sahiptir." bilgisini paylaştı.

KANAL İSTANBUL'UN YAPILMASI ZORUNLU HALE GELDİ

İstanbul Boğazına alternatif bir su yolunun yapılmasının zorunlu hale geldiğini bildiren Karaismailoğlu, "Tüm modelleme ve simülasyonlar gösterdi, Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı'ndan 13 kat daha güvenli olacak." diye konuştu.

'KANAL İSTANBUL GÜNÜBİRLİK TARTIŞMALARIN ÖTESİNDEDİR' 

Kanal İstanbul'un günübirlik tartışmaların ötesinde ve uluslararası ölçekte bir proje olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, "Salt ideoloji siyaseti ile memleketin hayrına olan her projeye karşı çıkan zihniyet yine karşımızda. Aynı zihniyet, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri yapılırken de iş başındaydı. Bunlara kalsa biz boğazdan araçları sandallarla karşıya geçirecektik." ifadelerine yer verdi. 

'ONLAR TALİMATLARI KİRLİ ODAKLARDAN ALIYOR'

Karaismailoğlu konuşmasına devam ederek, "Onlar talimatları kirli odaklardan alıyor. Bizler, gönlümüzü milletimize, gözümüzü çocuklarımızın aydınlık refah içindeki geleceğine çevirmiş, işimize-gücümüze bakıyoruz. Onlar memleket hayrına her işe karşı durmaya çalışadursunlar, bizler bütün engellere ve engellemelere rağmen, milletimize hizmet etmekten, Türkiye’mizi dört başı mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmayacağız." diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi