05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Bakan Kurum: Eylül ayında 100 bin konutu teslim edeceğiz

Bakan Kurum: Eylül ayında 100 bin konutu teslim edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da yaptığı açıklamada, Eylül ayında 100 bin konutun teslim edileceğini vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesi Adıyaman’da incelemelerde bulunarak çeşitli açıklamalar yaptı. Eylül ayında teslim edilecek konut sayısının 100 bine ulaşacağını belirten Bakan Kurum, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini ifade etti.

11 İlin Yeniden İnşası İçin Büyük Çaba

Adıyaman'da yaptığı konuşmada, 11 ilde depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası için büyük bir gayret gösterdiklerini vurgulayan Bakan Kurum, "302 bin yeni yuvamız hızla yükseliyor. Eylül ayında 24 bin konutumuzu bitirip, teslim sayımızı 100 bine ulaştıracağız. 2025 yılı sonuna kadar depremzede kardeşlerimizin tamamı yeni yuvalarına kavuşacak" dedi. Adıyaman’da şu ana kadar 8 bin 174 yeni konut ve iş yerinin teslim edildiğini belirten Kurum, yıl sonuna kadar 19 bin 314 konut ve iş yerinin daha teslim edileceğini söyledi.

Adıyaman Meydan Projesi ve Restorasyon Çalışmaları

Adıyaman Meydan Projesi hakkında bilgi veren Bakan Kurum, şehrin merkezinde 70 bin metrekarelik geniş bir alanda yürütülen projeyle kütüphane, müze, okul, cami, gençlik merkezi, park ve kafeleri içeren bir sosyal alan oluşturulacağını ifade etti. Ayrıca, tarihi Ulu Cami ve Tuz Hanı'nın restorasyon çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Deprem Dönüşümü Milli Mücadele

Deprem dönüşümünü "Yeni Bir Milli Mücadele" olarak nitelendiren Bakan Kurum, deprem dönüşümünün hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu mücadelemize omuz verecek herkesle beraber hareket ediyoruz" dedi. İstanbul Boğazı'ndaki kaçak yapılaşmalara ilişkin de konuşan Bakan Kurum, Boğaz’ın korunmasına büyük önem verdiklerini ve kaçak yapıların yıkımı için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *