Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin konutun dönüşümünü hedeflediklerini belirterek, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte önemli bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini bildirdi. Kurum, riskli evlerde yaşayan vatandaşa sağlanan faiz destekli kredinin üst limitini arttıracak bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre Kurum, “Kentsel dönüşüm projelerinde sosyal konut anlayışıyla; düşük faizle, belki TÜFE’ye endeksli uzun vadeli ödemeli, yerinde dönüşüm sağlayacağız” dedi. 

Bakanlığın, riskli yapı ve riskli alanda yer alan evlerin dönüşümü kapsamında faiz desteği sağladığı ‘Kentsel Dönüşüm Kredisi’nde’ üst limiti 125 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkaracak bir çalışma yürüttüğünü anlatan Kurum, “Bugün dönüşüm kapsamında 200-250 bin liraya hemen hemen bir ev yapılabiliyor. Dolayısıyla uygun şartlarda kredi verilecek adımı attık. Hazine ve Maliye Bakanımızla yaptığımız görüşme çerçevesinde onu çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakanlık, mevcutta bankalarla yaptığı anlaşmalar çerçevesinde kentsel dönüşüm kredisi kullanacak vatandaşlara konutta yıllık yüzde 4 faiz desteği sağlarken, 120 aya varan uzun vadeli geri ödeme imkânı da sunuyor.