Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıda, 2022 yılını değerlendirdi ve 2023 hedeflerini paylaştı. Bakan Nebati burada yaptığı konuşmada Togg'a ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yönelik kamu alım garantisi verileceğini açıkladı.

Bakan Nebati konuyla ilgili yaptığı konuşmada "Finansal mimari çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin vizyon projelerinden olan Togg'a yönelik kamu alım garantisini de hayata geçiriyoruz" dedi.

EN BÜYÜK MÜŞTERİSİ TÜRKİYE

Togg, geçtiğimiz yıl seri üretim hattını resmen açtığı C-SUV modellerinin ön siparişlerini önümüzdeki ay almaya başlayacak. Satış ve teslimatlar ise ilk çeyreğin sonuna kadar devam edecek. Yalnızca vatandaşlar değil, devlet kurumları da satış tarihini bekliyor. Togg CEO'su tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan bir açıklamada yapılan anlaşmalar gereği kamu kurumlarına yılda en fazla 2 bin adet satabileceklerini söyledi. İçerisinde bulunduğumuz 2023 yılı için bu sayı yüzde 10'a tekabül etse önümüzdeki yıllarda talebi karşılamaya yetmeyecek gibi gözüküyordu. Bakan Nebati'nin bu açıklamasıyla birlikte mevcut kısıtlama ortadan kalkmış olacak. Yani Anadolu Grup, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB iştiraki Togg'a kamu alım garantisi verilecek. Türkiye, yıllık 175 bin otomobil üretmeyi planlayan şirketin en büyük müşterisi olacak.