Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yerli otomobil Togg'un banttan indirilme töreni öncesi CNN Türk'e çarpıcı açıklamalar yaptı.

Nebati, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız yerli otomobil üreteceğiz dediği gün hayal kurmaya başlamıştım. Hatta milletvekiliyken ilgili Sanayi Bakanlığı'na başvuruda bulundum. Sayın cumhurbaşkanımızdan sonra seri üretimde yapılacak ikinci araç bana tahsis edilsin diye. Böyle bir hayalim vardı. Şimdi o hayalin gerçekleşmesi için sayın Varank bir pas attı. Dünden hazırım. Varank'ı her gördüğümde ikinci araç benim diye söylüyorum.

Bu 58 yaşındaki bir kişinin, bir vatandaşın böylesine bir aracın yerli olarak üretilmiş olması bugün de Allah'a hamd ediyorum benim de bakan olarak böyle bir aracın açılışında bulunmam kadar güzel bir şey olamazdı. Hep beraber sayın Varank'a baskı yapacağız. İkinci aracı Gemlik renginde istiyorum. Gemlik'e gözümü diktim. Aracı test etme imkanım da oldu. Hatta biraz sert kullanıyorum aracı. Müthiş bir şey. Hızlanması, sessizliği, yerli olması, Türkiye'de üretiliyor olması, bizim destek vermemiz, iş ortakları... Bütün bunlar bize moral ve motivasyon."