04 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Bakan Şimşek'ten açıklama: Yıl sonunda enflasyonun durumu ne olacak?

Bakan Şimşek'ten açıklama: Yıl sonunda enflasyonun durumu ne olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyonun %52'ye gerilediğini ve dezenflasyon sürecinin belirginleştiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyon oranının %52'ye gerilemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Şimşek, dezenflasyon sürecinin belirginleştiğini ve yıllık enflasyonun son 3 ayda 23, 5 puan düşerek %52 seviyesine indiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, geçici unsurların etkisiyle ağustos ayında aylık enflasyonun %2, 5, yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar hariç tutulduğunda ise %1, 4 olarak gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, aylık gıda enflasyonunun 4 yıl sonra ilk kez negatif olduğunu ifade etti. Şimşek, güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle yılın son çeyreğinde enflasyonda daha fazla düşüş beklediklerini kaydetti.

Program hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığın altını çizen Şimşek, özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirerek, verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanmasının önemini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *