Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde videokonferans yoluyla bir konuşma yaptı. Varank, "Son günlerde finansal piyasalardaki dalgalanmalar, ekonomimizin gerçekleriyle örtüşmüyor, üretim çarkları tüm hızıyla dönmeye devam ediyor. Ekonomi alanındaki bakanlıklarımızla koordinasyon içinde Türkiye'nin rotasını yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta tutmakta kararlıyız." dedi

KOSGEB'le ilgili bir programı da duyuran Varank "KOSGEB'in Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı adını verdiğimiz yeni programının ilk çağrısına bugün itibarıyla çıkıyoruz." dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hayata geçirdiğimiz 5  risk sermayesi fonuna 2 milyar TL'nin üzerinde destek sağlıyoruz ve bu  fonlar çalışmalarına başladı." dedi. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Varank, "2020 yılında yüzde 1,8'lik büyümeyle Çin'in ardından G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranına ulaşan ikinci ülke olduk. Son 19 yılda teknoloji ve ürün çeşitliği bakımından sanayimiz önemli yollar kat etti." diye  konuştu.

Varank, "AR-GE yapan insan kaynağımız 4 kat artarak 306 bine  ulaştı. 2002 yılında bu yana 5 bin KOBİ'ye 7,8 milyar dolarlık destek sağladık." dedi.