Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra otomotiv sektöründe olağanüstü fiyat artışı yaşandı. Araç bayilerinde ‘satılık araç yok’ denmesine rağmen depolarda var olduğu iddia edildi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, uzun süredir sektörde yaşanan kayıt dışılığı dile getirdiklerini, ancak kimsenin bu konu üstünde durmadığını ifade etti. Erkoç, “Aylardır bu sektörde kayıt dışılığı, olağanüstü fiyat artışlarını gündeme getiriyoruz. Ama bir kişi de çıkıp ‘siz ne biliyorsunuz, anlatın da inceleme yapalım’ diye kapımızı çalmadı. Açıklamalarımızın ihbar kabul edilmesi lazım” dedi.

Açıklamalarımız ihbar kabul edilmeli

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, yıllık 6 milyon aracın ayakçı denilen berber, manav, kasap, doktor, yatak yorgan mağazalarında eş, dost akraba üzerinden alınıp satıldığını söyledi.

Erkoç, "Bayide 250 bin lira olan araç orada 300 bin lira. Sıfırdan pahalı ikinci el olur mu? Oluyor. Vergi, harç, SGK primi yok. Vergi Dairesi Başkanlığı, Rekabet Kurumu, Ticaret Bakanlığı harekete geçmeli, ceza vermeli. Bu açıklamalarımız ihbar kabul edilmeli” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi