Bekçi olmak isteyenler için İŞKUR üzerinden güncel personel alım ilanları yayınlanmaya başlamıştır. Söz konusu bekçi alımı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayımlandı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde çarşı ve mahalle bekçisi alımına yönelik ilanların yayınlandığı belirtildi. 

Başvuru detayları neler?
Bekçi alımı ile ilgili detaylara aşağıdaki link üzerinden ulaşılabileceği belirtilirken, açılan sayfaya e-Devlet giriş bölümünden başvuru yapılabileceği belirtildi.

Ayrıca başvuru yapacak adaylarda belirli şartlar aranmaktadır. Bu şartları taşımayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi. Genel şartları sağlayan adayların ilanlarda belirtilen özel şartları da sağlaması gerekmektedir. Bu koşullar şu şekilde paylaşıldı:

Başvuru şartları neler?
T.C. Vatandaşı olmak.
İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmak.
18 yaşını tamamlamış olmak.
Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)
Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.
Başvuruda bulunulacak il içerisinde ikamet ediyor olmak.

Editör: Haber Merkezi