06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Benzine gece yarısından itibaren indirim

Benzine gece yarısından itibaren indirim

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının İran'a sıçraması benzin ve motorini vurdu. Üretimin azalmasıyla beraber benzinde bu geceden itibaren 10 kuruş indirim bekleniyor.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının İran'a sıçraması benzin ve motorini vurdu. Üretimin azalmasıyla beraber benzinde bu geceden itibaren 10 kuruş indirim bekleniyor

Habertürk'ten Olcak Aydilek'in haberine göre, uluslararası piyasalarda emtia fiyatları, koranavirüs etkisiyle dalgalanıyor. Son olarak İran’ı etkisi altına alan virüsün piyasalara yansıması sert oldu. Brent petrol ve uluslar arası piyasalarda benzin ve motorinin (ton bazında) fiyatları düştü. Ton fiyatı benzinin 560 dolardan 540 dolara, motorinin de 516 dolardan 492 dolara geriledi. Düşüş, ton başına 20-25 doları buldu.

Gece yarısından itibaren geçerli olacak

Benzine, dolar kurundaki artışa bağlı olarak gece yarısı 16 kuruş zam yapılmıştı. Bu kez, uluslararası piyasalardan gelen etkiyle indirim yapılacak. Öngörülen indirim tutarı 10 kuruş olarak hesaplanıyor.

Motorinde indirim var mı? Küresel piyasalarda düşüş yönlü yaşananlar motorinde birkaç güne kadar gündeme gelebilecek zam ihtiyacını ortadan kaldırdı. Motorinde, şimdilik ne indirim ne de zam görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *