Türkiye'de içlerinde Bim, A101, Şok, Migros gibi dev firmaların da bulunduğu marketlerde koronavirüs salgını nedeniyle çalışma saatleri İçişleri Bakanlığı tarafından değiştirilmişti.

Bakanlık, marketlerin çalışma saatini 09.00 - 21.00 olarak belirlemişti.

Ancak son bir kararla saatlerin yine değişmesi gündeme geldi.

Modern gıda perakendesinin temsilcisi konumundaki Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, çalışan sağlığının ve yeterli dinlenme ile dengeli çalışma ihtiyaçlarının, yoğun halk talebinin kesintisiz karşılanması için büyük önem taşıdığını belirterek, “Aldığımız tavsiye kararı, üyemiz marketlerin 26 Mart Perşembe gününden itibaren çalışma saatlerini haftanın yedi günü 10:00 açılış ve 20:00 kapanış olarak düzenlemeleri yönündedir" ifadelerini kullandı.

Aykaç, "Çalışanlarımızın işe geliş gidiş koşullarını, mağaza içinde oluşacak yoğunlukları, ürün tedarik süreçlerimizi ve market içi sağlıklı hizmet için genel hijyen çalışmalarını dikkate alarak bu kararı verdik. Müşterilerimizin acil ihtiyaçları haricinde evden çıkmamaya özen göstereceklerine ve alışverişleri için bu saatlere dikkat edeceklerine inanıyoruz” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi