05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Borsa liginin temmuz ayı şampiyonu Trabzonspor

Borsa liginin temmuz ayı şampiyonu Trabzonspor

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 2, 94 ile temmuz ayında yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 2, 94 ile temmuz ayında yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

AA muhabirinin derlediği verilere göre, söz konusu dönemde spor endeksi yüzde 0, 90 değer kazandı. Trabzonspor, yüzde 2, 94 ile temmuz ayında yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Analistler, UEFA Disiplin Kurulu'nun 5 Temmuz'da Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılmasını onayladığını ve herhangi bir ceza vermediğini bildirmesinin kulübün hisselerine olumlu yansıdığını belirtti.

Trabzonspor'u yüzde 1, 34'le Fenerbahçe Futbol AŞ, yüzde 0, 68'le Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ izledi. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar'ın hisseleri ise temmuz ayında yatay seyretti.

Yıllık bazda en fazla kazandıran Galatasaray, en fazla kaybettiren Trabzonspor

Spor şirketlerinin yılın 7 aylık dönemdeki performanslarına bakıldığında ise Galatasaray yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi olurken, temmuz ayının şampiyonu Trabzonspor ise bu dönemin en fazla kaybettiren spor şirketi oldu.

Söz konusu dönemde Galatasaray'ın hisseleri yüzde 18, 55, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 8, 96 değer kazandı. Temmuz ayında yatırımcısını sevindiren Trabzonspor ise yılın 7 ayında hisselerindeki yüzde 23, 67'lik düşüşle yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu. Beşiktaş'ın hisseleri de bu dönemde yüzde 8, 64 azaldı.

En fazla piyasa değerine Galatasaray sahip

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında en fazla piyasa değerine Galatasaray sahip. Galatasaray, temmuz ayını 793 milyon 800 bin lira piyasa değeriyle tamamladı. Galatasaray'ı 746 milyon 309 bin 200 lira ile Fenerbahçe, 355 milyon 200 bin lira ile Beşiktaş ve 315 milyon lira ile Trabzonspor izledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *