KOBİ’leri destekleyen KOSGEB kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmak amacıyla yeni bir program hazırladı. 

KOBİ'lere devletten hibe desteği geliyor. Üst sınırı 250 bin lira olan destekten çok sayıda işletme yararlanabilecek.

Geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gençlerin dünyayı tanıyan evrensel bir bakış açısına sahip olmasını istediklerini belirterek “Gençlerimizin dışardan dayatılan kültürle yetişmesini değil kendi kültür ve medeniyetimizin değerleriyle yetişen, şahsiyet sahibi, üreten, güçlü bireyler olmasını da arzu ediyoruz.” demişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı’nın gerek içeriği gerekse hedef kitlesi bakımından çok özel bir yapıya sahip olduğunu kaydederek “Bu programda biz, binlerce yıllık tarihimizin yansıması olan geleneksel meslekleri, zanaatları yeniden canlandırmayı hedefliyoruz.” diye konuşmuştu.

Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği için KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü hazırlandı.

Destek programından, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek.

Ayrıca, işletme sahibinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri’nde yer alması durumunda da destek programından faydalanabilecek.