Atlasglobal'in uçuşlarına ara vermesi havalimanılarında yer hizmeti veren şirketleri de vurdu. İstanbul Havalimanı'nda yer hizmeti veren Çelebi firması 195 personelini işten çıkardı. Türk Hava Yolları ve Havaş'ın ortak iştiraki Turkish Ground Service'te 100 çalışanıyla yollarını ayırdı.

TASARRUF KARARI VERDİ

Son dönemlerde Unicredit'ten Atlasglobal'e kadar birçok farklı firma mali sıkıntılar nedeniyle işçi çıkarmaya başladı. Ekonomik sıkıntılar yaşayan Atlasglobal geçtiğimiz haftalarda uçuşlarına ara verdiğini duyurmuştu. Mercedes-Benz gibi büyük firmaları bünyesinde barındıran Daimler'de şirketi de tasarruf amaçla dünya genelinde işçi çıkaracağını bildirmişti. 

ÇELEBİ'Yİ DE VURDU

İstanbul merkezli Atlasglobal'in küçülmeye gitmesiyle Büyük Zafer Anıtı olarak nitelendirilen İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren Çelebi'yi de etkiledi. Yaşanan mali sıkıntılar sonucunda 195 personelin işine son verildi. Alınan bilgilere göre Atlasglobal'de yaşanan belirsizlikler işçi kıyımını beraberinde getirdi.

100 PERSONEL ÇIKARILDI

Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları (THY) ile Havaş'ın ortak şirketi Turkish Ground Service'te  (TGS) 100 çalışanının işine son verdi. 2018 yılında işe başlayan personellerin sık sık rapor aldığı ve bunun sonucunda işten çıkarıldığı öğrenildi. Personellere ise rapor konusunda uyarıda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi