Küresel piyasalarda artan yarı iletken maliyetleri ve tedarik zincirindeki sıkıntılar, akıllı telefon ve tablet fiyatlarında yeni bir zam dalgasını gündeme taşıdı.
Samsung Türkiye Mobil İş Birimi Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, katıldığı programda yaptığı değerlendirmede, teknoloji sektöründe maliyet baskısının giderek arttığını belirtti. Azdemir, özellikle yarı iletken fiyatlarındaki yükselişin cihaz maliyetlerinde önemli bir paya sahip olduğunu ve bu durumun doğrudan raf fiyatlarına yansıdığını ifade etti.
Türkiye pazarı açısından tabloyu daha da zorlaştıran unsurların başında lojistik giderler ve kur hareketleri geliyor. Azdemir, küresel ölçekte dolar bazında yaklaşık yüzde 20 ila 25 arasında fiyat artışı beklendiğini dile getirdi.
Sektör temsilcilerine göre yarı iletken talebinin güçlü kalması ve tedarik sorunlarının sürmesi halinde, akıllı telefon ve tablet piyasasında fiyat baskısı bir süre daha devam edebilir. Bu gelişme, özellikle yeni cihaz almayı planlayan tüketiciler için fiyatların yakından takip edilmesi gerektiğini gösteriyor.
