05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ CHP'nin asgari ücret talebi belli oldu

CHP'nin asgari ücret talebi belli oldu

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin asgari ücret talebini açıkladı. İşte talep edilen asgari ücret tutarı..

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı basın toplantısında partisinin asgari ücret beklentisini açıkladı. Başarır, hükümetin harcamalarına ve yönetim anlayışına tepki göstererek, Cumhurbaşkanının uçak alımlarını eleştirdi. 2023 yılı sonunda, Saray'ın hava taşıtlarıyla ilgili harcamanın 1 milyardan 4, 5 milyara çıktığını belirten Başarır, bunun 150 milyon dolarlık bir harcama olduğunu vurguladı. Başarır, “Emeklinin, işçinin, 86 milyonun durumu ortadayken Saray uçak alıyor. Bir parça utanmanız varsa bunu açıklayın” diyerek, hükümetin önceliklerini eleştirdi.

Ayrıca, hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Başarır, TÜİK'in yıllık enflasyonu %48, 6 olarak açıkladığını, ancak hükümetin hedeflerinin tutmadığını ifade etti. Başarır, asgari ücretin en düşük 30 bin TL olması gerektiğini belirterek, “Enflasyon karşısında 17 bin TL olan asgari ücret, artık 10 bin TL'ye düşmüş durumda. CHP olarak 30 bin TL diyoruz. Eğer bunu yapamıyorsanız, gidin” dedi. Başarır, iktidarın yönetiminde emeklinin, işçinin ve halkın sıkıntılarının devam ettiğini belirterek, sandık çağrısında bulundu: “Bu iş bitmiştir, baharda sandığı getirin. CHP olarak biz çözeriz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *