ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Eğer sizde Chrome'da aynı anda 50 sekme açmaktan hoşlanıyorsanız Google bu durumu yakın zamanda sizin için daha da kolaylaştıracak. Şuan Chrome'da her sekmenin üzerine gelip, sekmenin açıklamasını beklemek ya da sık kulanılanlar sekmesinden açmak zorundasınız. Ancak bu durum birden fazla sekme açıkken kullanımı zorlaştırıyor. Bu konu üzerinde çalışmalar başlatan Google, sekmelerin daha hızlı açılması için yoğun çaba harcıyor.

KULLANIŞLI HALE GETİRECEK

Diğer web tarayıcıları ise Chrome'a göre bu uygulamayı yıllardır daha iyi bir şekilde sürdürüyor. Microsoft Edge ve Apple'ın Safari'si de buna dahil. Chrome'un da söz konusu çalışmayı hayata geçirmesi kullanıcıları için sekmeler arasında gezinmeyi daha kolay ve kullanışlı hale getirecek. Çalışmalar, ilk başta, yalnızca sayfa başlıklarının önizlemeleriyle sınırlı olacak. 

ADRES ÇUBUĞU DARALACAK

Sekme değişikliklerinin yanı sıra, Google sonuçları daha hızlı göstermek için Chrome adres çubuğunu daraltmayı planlıyor. Hava durumu, çeviriler, spor etkinlikleri ve daha fazlasıyla ilgili sorularla ilgili kullanıcılar anında yanıtlar alabilecek. Google, Chrome temaları için daha fazla renk özelleştirmesi de ekliyor. Yeni uygulama, Chrome web mağazasından Chrome temaları yüklemek zorunda kalmadan tüm tarayıcının rengini ve yeni sekme sayfasını değiştirme imkanı sağlayacak. Tüm bu değişikliklerin ne zaman geçerli olacağı ise tam olarak belli değil. Ancak Google yetkilileri, bu düzenlemelerin kış aylarında gerçekleşebileceğini öngörüyor. 

Editör: Haber Merkezi