Giyim markası Koton'da, sendikalaşmanın önüne geçmek için sosyal medya hesaplarını takip ettiği ve fotoğraf beğendiği bahanesiyle çok sayıda çalışan Genel Merkez talimatıyla işten çıkarıldı.

ÇIKARILAN İŞÇİ SAYISININ 300'Ü GEÇTİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Aynı zamanda çıkarılan işçilere tazminat da ödenmedi. Koton çalışanlarının yakınları sosyal medyada, tazminat hakları olmadığı için bir yılını doldurmayan işçileri çıkarttıklarını söyleyerek tepkilerini dile getirdi. Şu an işten çıkarılan personel sayısının 300'ü geçtiği söyleniyor. 

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Koop-iş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Sendikamıza üye olan Koton mağazaları işçileri, işverenin acımasız ve hukuksuz tavrıyla, yazılı bildirim olmaksızın bir telefonla işten çıkarılıyor. Binlerce üyemiz gibi Koop-İş’e güvenen, inanan Koton işçileri anayasal, yasal haklarını kullanamıyor. İşveren, onlara örgütlü olmayı, insanca, özgürce yaşamayı reva görmüyor” denildi.

İşte sosyal medyada işten çıkarılan personellerin ve yakınlarının yazdıkları:

-Söylentiler tamamen doğrudur. Kardeşim üye olmadığı halde Instagram'dan iki gönderi beğendiği için bugün işine son verilmiştir.

-Bu kişilerden biri de benim 7 yıllık emeğimi bir telefonla sildiler. 

-Söylenti doğru. Ablamı bugün mesaiye giderken aradılar ve noter aracılığıyla işten çıkarttıklarını söylediler. Sosyal medyada iki beğenisi yüzünden.

-Ellerinde sosyal medyada destek veren çalışanların listeleri varmış, toplu çıkartmalar devam edecekmiş.

-Doğru, ben Koton personeliyim mağazadan arkadaşımız, hakkımızı aradığımız sosyal medya hesabını takip ettiği için telefonda işten çıkarıldı. Hıçkıra hıçkıra ağlayarak gitti mağazadan hepimizin gözü önünde.