Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022’de uygulanacak asgari ücrete ilişkin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın toplantısı düzenliyor.

Basın toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Asgari Ücret Komisyonu son toplantısını yaparak kararını verdi. Biz de bu süreçte özellikle komisyondaki katkılarıyla işveren sendikalarımıza işçi sendikalarımıza teşekkür ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

'Aziz milletim değerli işçi ve işveren temsilcileri kıymetli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bilindiği gibi bir sonraki yılın asgari ücret Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın nezdinde belirlenmektedir. Nasıl bugün aralık ayında başladıysak yine önümüzdeki yılda çalışmaları sürdürecekler ve seçim öncesi o görüşmelerle seçime gideceğiz. Bugün gerçekleşen 4. toplantıyla da nihai aşamaya gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzeri olması için bizlere bildirmiştir. Gerek iş veren gerek işçi kesimi özveriyle bu süreci işlettiler.

Bu tabi bugüne kadar çok yaklaşılmış bi metod değildi. Bakanlığımız tarafından biz de asgari ücreti belirledik. Buna göre 22 yılı asgari ücret en alt rakamı 4250 TL olarak anlaşmaya varıldı. Çalışan evli ve çocuklu olmasına bağlı olarak rakam yükselecektir. Herkese hayırlı olmasını dilerim" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi