Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi" demiş, detayları eylül ayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyuracağını açıklamıştı.

Sabah'taki habere göre; 81 ilde dar gelirli vatandaşların aidat öder gibi ödemelerle ev sahibi olacağı projede daire sayısı 150 bini aşacak. Rakamın 200 bini bulabileceği belirtiliyor. Megakent İstanbul projede aslan payını alacak.

Hayata geçirilecek yeni projeden şehit yakınları, gaziler ve emeklilerin yanı sıra gençler ve yeni evlenen çiftler de öncelikli olarak faydalanacak. Yine dul ve yetimler de projeden ayrılan kontenjan çerçevesinde öncelikli olarak yararlanacak.

Proje için başvuru yapma şartları şöyle:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma

- 25 yaşını doldurmuş olma

- Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan uzun süredir ikamet ediyor olma veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olma.

- TOKİ'den konut satın almamış olma ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olma

- Hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılmış olmalı.

- Ayrıca TOKİ'nin konut projelerinde şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere kuraya girmeden konut alma hakkı tanınıyor. Bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirleniyor.

TOKİ sosya konutlarına alt gelir grubunun erişebilmesi için her zaman olduğu gibi maaş sınırı şartı da getirilecek. Daha önceki yıllarda 10 bin TL'den az hane geliri olanlara projeden yararlanma hakkı sunuluyordu.

Bu yıl ise Anadolu'da 14 bin TL, Megakent İstanbul'da ise 16 binTL'nin altında hane geliri olanlar projeye başvuru yapabilecek.

Editör: Haber Merkezi