Pandemi nedeniyle ertelenen talebin haziranla birlikte artmaya başlamasıyla, mobilya sektöründe büyük bir hareketlenme yaşanıyor. Sektör, yurt içinin yanı sıra yurt dışından artan talebin etkisiyle siparişlere yetişemez oldu.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, "Yüksek talep nedeniyle teslimatlarda 2 aya kadar gecikmeler oluyor. Üretim hatlarımız doldu. Ek makine parkuru yatırımı yapıyoruz. Sektörün acil elemana ihtiyacı var" dedi.

50 bini mobilya, 50 bini de sektörün yan sanayisi olmak üzere 100 bin kişilik eleman ihtiyacının oluştuğunu vurgulayan Balcı, Kayseri, Ankara, İzmir, İstanbul, Hatay, Adana ve İnegöl'de istihdam edilmek üzere 50 bin kişiyi 'acil' olarak aradıklarını kaydetti.

Sektörde yeni başlayan bir eleman asgari ücretin üzerinde maaş alıyor. 1-2 yıllık deneyime sahip ortalama bir işçi ayda asgari ücretin yüzde 20 ila 30 üzerinde maaş alırken, ortalama 5 yıllık deneyime sahip bir ustanın maaşı ise 3 bin 900 TL.

Yetiştirilmek üzere de işe alım yapacaklarını belirten Balcı, "Meslek liselerinin mobilya tasarım, makine, kaynak, motor, elektrik ve elektronik bölümünden mezun olan gençleri bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi