Genç iş insanı ve girişimci kimliğiyle tanıdığımız Deniz Işın Coşkuner, Hazırlıklarını sürdürmüş olduğu projesininim yerli ve milli kodlama ile hayata geçireceğini duyurdu. Bu projede yer alan yerli sosyal medya platformu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

ABD’nin sosyal medya üzerindeki etkisine değinen genç iş insanı “Dünya üzerinde yer alan ve internet kullanan her insan teknoloji ve sosyal medya platformları konusunda bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri’ne mahkûm olmuş durumda. Instagram, WhatsApp, Facebook ve Twitter gibi uygulamalar ya Amerikalı girişimciler tarafından yapılmış ya satın alınmış durumdadır.” dedi. 

Deniz Işın Coşkuner, “ Hal böyle olunca kendi yerli ve milli bir proje yapmanın zamanı geldiğinin farkına varınca bu durumdan çok rahatsız oldum. Diğer konularda olduğu gibi teknoloji konuda da neden diğer ülkelere bağlı olalım diye düşündüm. Birkaç milyon dolarlık yatırım ile ileriki yıllarda milyar dolarlık markalara sahip olabilir, kendi yerli ve milli projemizi hayata geçirebiliriz. Bu konuda devletinde desteğini arkamızda görmek istiyoruz. Biz kendi sermayemiz ile bir sosyal medya platformu için çalışmalara başladık ve bu konuda sona geldiğimizin müjdesini de verebilirim.” diyerek milli bir proje başlattıklarını da duyurdu. 

Uygulama ile ilgili “birçok sosyal medya platformunda bulunan ve birinde olup diğerinde bulunmayan özellikleri biz kendi platformumuz da bir araya getireceğiz. Bunun bir kopya olduğunu düşünecek olanlar için hemen şöyle anlatmalıyım ki günümüzde ihtiyaçlar ve hizmetler dünyanın her yerinde aynı oluyor biz buna kopyadan çok ihtiyaca göre şekil alma ve esinlenme diyoruz. Örneğin Twitter uygulamasındaki Trend Topic listesinin bir benzerini uygulamamıza kattık. Ama bizim uygulamamızda kullanıcıya daha geniş ve analitik verileri sunabilecek. Hangi konuya hangi il veya ilçede ne kadar ve kaç kişi tarafından bakılmış gibi verileri görme imkânı sunmaktadır. İlk etapta 300 karakter ile sınırlandırılmış olan uygulamamız link paylaşımına da olanak sunacaktır. Ayrıca fotoğraf, ses ve görüntü gibi özellikleri de tek tuş ile yapmak çok kolay ve eğlenceli olacaktır.”  diyerek sosyal medya platformu hakkında bilgiler veren genç iş insanı Deniz Işın Coşkuner daha fazla detay vermek istemediğini belirtti.

Genç İş İnsanı “2022 yılının başında beta olarak kullanıma sunmayı planladığımız projemizi umarız tüm halkımız sahiplenir” şeklindeki sözleri ile de milli projeden halkında desteğini beklediklerini ifade etmiş oldu.